Kolejne zajęcia z projektu Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły
12 października 2022
Kolejny pracowity dzień na naszej pracowni gastronomicznej Kontynuujemy zajęcia z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania. Nasi uczniowie wraz z szefem kuchni panem Łukaszem Wasik przygotowali między innymi welinkton z buraka, sernik z daktyli i nerkowca, consome z pomidorów czy tez smufi szpinak – jabłko.
Nasza młodzież wraz z opiekunami wybrała się do Miejsca Pamięci i Muzeum Auschwitz- Birkenau w Oświęcimiu. Uczniowie poznali historie ludobójstwa na tle wydarzeń II wojny światowej w największym niemieckim nazistowskim obozie zagłady.Idealnie połączenie lekcji historii i turystyki.
Jest nam niezmiernie miło poinformować że nasza uczennica Zlata Dubovik zajęła II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Uczniowskim Cukierni Sowa W eliminacjach do konkursu wzięło udział ok 120 uczestników, do ścisłego finału zakwalifikowało się tylko 6 osób 8 października odbył się wielki finał konkursu w siedzibie Cukierni Sowa w Bydgoszczy.Dla finalistów były przeprowadzone warsztaty cukiernicze przez […]
10 października w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Edukacji Narodowej Z tej okazji przygotowano program artystyczny. W humorystyczny sposób uczniowie przedstawili pracę nauczycieli, pracowników obsługi i własne zachowanie na lekcjach Pan Dyrektor podziękował nauczycielom za codzienną sumienną pracę, poświęcenie i serce wkładane w wychowanie młodego pokolenia #centrumkształceniaawans#awanskielce#szkołaawans#dzieńnauczyciela