Kolejne zajęcia z projektu Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły
12 października 2022
Kolejny pracowity dzień na naszej pracowni gastronomicznej Kontynuujemy zajęcia z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania. Nasi uczniowie wraz z szefem kuchni panem Łukaszem Wasik przygotowali między innymi welinkton z buraka, sernik z daktyli i nerkowca, consome z pomidorów czy tez smufi szpinak – jabłko.
W ramach XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej w Chęcinach, w Hotelu – Restauracji DA VINCI odbył się Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych, w którym nasze zdolne uczennice Zlata Dubovik i Khrystyna Iwaniuk zajęły II miejsce Gratulacje dziewczyny gratulacje Krzysztof Nawrot
Nasi nauczyciele z kierunku turystycznego i hotelarskiego w ostatnim tygodniu uczestniczyli w Warszawie w wydarzeniu organizowanym przez #IGHP pod nazwą II ogólnopolska konferencja IGHP dla nauczycieli „Podnoszenie poziomu obsługi turystów jako główny czynnik dostosowania się do zmian na rynku usług turystycznych oraz zmian oczekiwań turystów”. To była dobra okazja dla kadry szkolnej, by poznać ekspertów, […]