Kolejne zajęcia z projektu Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły
12 października 2022
Kolejny pracowity dzień na naszej pracowni gastronomicznej Kontynuujemy zajęcia z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania. Nasi uczniowie wraz z szefem kuchni panem Łukaszem Wasik przygotowali między innymi welinkton z buraka, sernik z daktyli i nerkowca, consome z pomidorów czy tez smufi szpinak – jabłko.
Nie mogliśmy lepiej zakończyć ferii! Wspaniała informacja! 30 stycznia Jury Solve for Tomorrow wyłoniło 13 zespołów, które dostały się do ścisłego finału IV edycji Solve for Tomorrow. Wśród nich znalazł się NASZ ZESPÓŁ! Serdeczne gratulacje dla Marii i Veroniki, które pod opieką pani Magdaleny Młodawskiej pracują nad aplikacją do analizy dokumentów prawnych. Trzymamy kciuki za […]
W ubiegłym tygodniu w naszej szkole odbyły się klasowe wigilie. Był to czas pełen ciepła, radości i wspólnego celebrowania nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Każda klasa zadbała o wyjątkowy klimat – pięknie udekorowane stoły, świąteczne przysmaki, kolędy i przede wszystkim serdeczne życzenia sprawiły, że poczuliśmy prawdziwą magię tych wyjątkowych chwil. Wesołych Świąt życzy Szkoła AWANS