Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania! - Awans Szkoły

awans szkoły kielce

Wspaniała wiadomość dla naszej gastronomii!!! 👩‍🍳👨‍🍳

Jesteśmy jedną z pięciu szkół w województwie świętokrzyskim, która została wybrana do realizacji i wdrażania ogólnopolskiego projektu: Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania! 😁

Projekt rozpoczął się dwudniowym szkoleniem, w którym wzięła udział nasza nauczycielka pani Ewa Ołubiec-Opatowska, a już w październiku czas na naszych uczniów. Cykl szkoleń praktycznych i teoretycznych poprowadzi kucharz Łukasz Wasik.

Bardzo się cieszymy, że możemy wziąć udział w projekcie, który umożliwi naszym przyszłym kucharzom poznanie tajników kuchni weganskiej, która staje się bardzo popularnym trendem żywieniowym na świecie 🙂

Inne artykuły

szkoła awans w kielcach
12 czerwca 2023

W ramach XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej w Chęcinach, w Hotelu – Restauracji DA VINCI odbył się Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych, w którym nasze zdolne uczennice Zlata Dubovik i Khrystyna Iwaniuk zajęły II miejsce Gratulacje dziewczyny gratulacje Krzysztof Nawrot

szkoła awans w kielcach
06 czerwca 2023

Nasi nauczyciele z kierunku turystycznego i hotelarskiego w ostatnim tygodniu uczestniczyli w Warszawie w wydarzeniu organizowanym przez #IGHP pod nazwą II ogólnopolska konferencja IGHP dla nauczycieli „Podnoszenie poziomu obsługi turystów jako główny czynnik dostosowania się do zmian na rynku usług turystycznych oraz zmian oczekiwań turystów”. To była dobra okazja dla kadry szkolnej, by poznać ekspertów, […]