Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły

awans szkoły kielce

Dziś nasza pracownia gastronomiczna rozgrzana do czerwoności 🔥🔥🔥 a to za sprawą rozpoczętych zajęć praktycznych z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania 🙂

Zajęcia praktyczne z naszymi uczniami poprowadził wspaniały kucharz pan Łukasz Wasik 👨‍🍳

Młodzież przygotowała fantastyczne potrawy, m.in. sajgonki warzywne z nutą orientu, zielone curry z jackfruitem, czy muffinki – ciasto filo z puree z batatów i curry. A na deser np tapioke gotowaną w mleku kokosowym z musem z mango i kawiorem z soku z malin i borówek

Dziś było bardzo smacznie i zdrowo!!! 😉

Inne artykuły

szkoła awans w kielcach
27 marca 2024

Po raz kolejny uczniowie kierunku technik reklamy odbyli zajęcia praktyczne w terenie! Tym razem odwiedzili Targi druku 3D na targach Kielce

szkoła awans w kielcach
25 marca 2024

W piątek uczniowie klas turystycznych mieli okazje zapoznać się z kultura, tradycja i architektura wiejska i małomiasteczkowa regionu świętokrzyskiego w Muzeum Wsi Kieleckiej- Parku Etnograficznym w Tokarni koło Chęcin Młodzież poznała walory turystyczne i kulturowe regionu świętokrzyskiego