Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły
03 października 2022
Dziś nasza pracownia gastronomiczna rozgrzana do czerwoności a to za sprawą rozpoczętych zajęć praktycznych z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania
Zajęcia praktyczne z naszymi uczniami poprowadził wspaniały kucharz pan Łukasz Wasik
Młodzież przygotowała fantastyczne potrawy, m.in. sajgonki warzywne z nutą orientu, zielone curry z jackfruitem, czy muffinki – ciasto filo z puree z batatów i curry. A na deser np tapioke gotowaną w mleku kokosowym z musem z mango i kawiorem z soku z malin i borówek
Nasza młodzież wraz z opiekunami wybrała się do Miejsca Pamięci i Muzeum Auschwitz- Birkenau w Oświęcimiu. Uczniowie poznali historie ludobójstwa na tle wydarzeń II wojny światowej w największym niemieckim nazistowskim obozie zagłady.Idealnie połączenie lekcji historii i turystyki.
Jest nam niezmiernie miło poinformować że nasza uczennica Zlata Dubovik zajęła II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Uczniowskim Cukierni Sowa W eliminacjach do konkursu wzięło udział ok 120 uczestników, do ścisłego finału zakwalifikowało się tylko 6 osób 8 października odbył się wielki finał konkursu w siedzibie Cukierni Sowa w Bydgoszczy.Dla finalistów były przeprowadzone warsztaty cukiernicze przez […]
10 października w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Edukacji Narodowej Z tej okazji przygotowano program artystyczny. W humorystyczny sposób uczniowie przedstawili pracę nauczycieli, pracowników obsługi i własne zachowanie na lekcjach Pan Dyrektor podziękował nauczycielom za codzienną sumienną pracę, poświęcenie i serce wkładane w wychowanie młodego pokolenia #centrumkształceniaawans#awanskielce#szkołaawans#dzieńnauczyciela