Eko - logika Sztuka Roślinnego Gotowania - Awans Szkoły
03 października 2022
Dziś nasza pracownia gastronomiczna rozgrzana do czerwoności a to za sprawą rozpoczętych zajęć praktycznych z projektu Eko – logika Sztuka Roślinnego Gotowania
Zajęcia praktyczne z naszymi uczniami poprowadził wspaniały kucharz pan Łukasz Wasik
Młodzież przygotowała fantastyczne potrawy, m.in. sajgonki warzywne z nutą orientu, zielone curry z jackfruitem, czy muffinki – ciasto filo z puree z batatów i curry. A na deser np tapioke gotowaną w mleku kokosowym z musem z mango i kawiorem z soku z malin i borówek
Rozpoczynamy działania związane z realizacją projektu „Uczniowie szkół Awans w Chorwacji” finansowanego z programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego. Jest to projekt związany z mobilnością zagraniczną uczniów w celu podniesienia jakości kształcenia zawodowego w zawodach: technik ekonomista, technik weterynarii, technik logistyk, technik informatyk, technik żywienia, technik usług fryzjerskich, technik hotelarstwa, technik turystyki, technik reklamy, technik architektury krajobrazu, […]
Nasi uczniowie kierunku technik reklamy odwiedzili Urząd Miasta Kielce. Było konkretnie, ciekawie i bardzo inspirująco! Barbara Sipa, rzeczniczka prasowa Prezydenta Kielc, zdradziła, jak wygląda codzienna praca z mediami i jak miasto dba o swój wizerunek. Artur Hajdorowicz, dyrektor Wydziału Inwestycji i Architektury, opowiedział o uchwale krajobrazowej – czyli o tym, jak reklamy mogą (i powinny!) […]
Nasi uczniowie na Mistrzostwach Kielc Szkół Ponadpodstawowych w Szachach Błyskawicznych Mamy podium II miejsce dla ucznia Makarov Oleh Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów