Strona główna         Dodaj do ulubionych         Ustaw jako startową         Linki         Polityka prywatności        
  Menu


 

  Matura
STRUKTURA EGZAMINU MATURALNEGO

PRZEDMIOTY OBOWIĄZKOWE
• w części ustnej:
- język polski
- język obcy nowożytny, wybrany spośród: angielskiego, francuskiego, hiszpańskiego, niemieckiego, rosyjskiego, włoskiego
• w części pisemnej:
- język polski
- język obcy nowożytny - ten sam co w części ustnej
- matematyka

PRZEDMIOTY DODATKOWE

Absolwent ma prawo przystąpić w danym roku do egzaminu maturalnego z nie więcej niż sześciu przedmiotów dodatkowych.
• w części ustnej z:
- języka obcego nowożytnego
• w części pisemnej z:
- biologii
- chemii
- filozofii
- fizyki i astronomii
- geografii
- historii
- historii muzyki
- historii sztuki
- informatyki
- języka łacińskiego i kultury antycznej
- języka mniejszości etnicznej
- języka mniejszości narodowej
- języka obcego nowożytnego
- języka polskiego
- języka regionalnego - języka kaszubskiego
- matematyki
- wiedzy o społeczeństwie
- wiedzy o tańcu

Część ustna egzaminu maturalnego przeprowadzana jest od 7 do 28 maja 2013 r.


Część pisemna egzaminu maturalnego w 2013 roku:


MAJ 7 (wtorek)

Godzina 9:00 - język polski (poziom podstawowy – pp)
Godzina 14:00 - wiedza o tańcu – pp ; wiedza o tańcu – pr

MAJ 8 (środa)

Godzina 9:00 -matematyka – pp
Godzina 14:00 - historia muzyki – pp ; historia muzyki – pr

MAJ 9 (czwartek)

Godzina 9:00 -  język angielski – pp
Godzina 14:00 - język angielski – pr ; język angielski dla klas dwujęzycznych

MAJ 10 (piątek)

Godzina 9:00 - matematyka – pr
Godzina 14:00 - język polski (poziom rozszerzony – pr)

MAJ 13 (poniedziałek)

Godzina 9:00 -wiedza o społeczeństwie – pp ; wiedza o społeczeństwie – pr 
Godzina 14:00 - filozofia – pp ; filozofia – pr

MAJ 14 (wtorek)

Godzina 9:00 - chemia – pp; chemia – pr
Godzina 14:00 -geografia – pp; geografia – pr
 
MAJ 16 (czwartek)

Godzina 9:00 - język mniejszości narodowych – pp; język kaszubski – pp
Godzina 14:00 - język mniejszości narodowych – pr; jezyk kaszubski – pr

godz. 9.00 - matematyka w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**
godz. 10.35 - historia w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**
godz. 12.10 - geografia w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**
godz. 13.45 - biologia w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**
godz. 15.20 - chemia w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**
godz. 16.55 - fizyka i astronomia w języku obcym dla absolwentów klas dwujęzycznych**

MAJ 17 (piątek)

godz. 9.00 - biologia – pp ; biologia – pr 
godz. 14.00 - historia – pp ; historia – pr

MAJ 20 (poniedziałek)

Godzina 9:00 - fizyka i astronomia – pp; fizyka i astronomia – pr
Godzina 14:00 - język łaciński i kultura antyczna – pp ;język łaciński i kultura antyczna – pr

MAJ 21 (wtorek)

Godzina 9:00 -  język niemiecki – pp
Godzina 14:00 - język niemiecki – pr ; język niemiecki dla klas dwujęzycznych

MAJ 22 (środa)

Godzina 9:00 - informatyka – pp; informatyka – pr 
Godzina 14:00 - historia sztuki – pp ; historia sztuki – pr

MAJ 23 (czwartek)

godz. 9:00 -język rosyjski – pp
godz 14:00 - język rosyjski – pr ; język rosyjski dla klas dwujęzycznych

MAJ 24 (piątek)

Godzina 9:00 - język francuski – pp
Godzina 14:00 - język francuski – pr ; język francuski dla klas dwujęzycznych

MAJ 27 (poniedziałek)

Godzina 9:00 - język hiszpański – pp
Godzina 14:00 - język hiszpański – pr ; język hiszpański dla klas dwujęzycznych

MAJ 28 (wtorek)

Godz. 9:00 – język włoski – pp
Godz. 14:00 – język włoski – pr


** Dodatkowe zadania egzaminacyjne w języku obcym z biologii, chemii, fizyki i astronomii, geografii, historii, matematyki mogą rozwiązywać absolwenciklas dwujęzycznych, w których przedmioty te były nauczane w języku obcym nowożytnym.








English version
EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanish

Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  

Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  

Przejdź do galerii

  Sport
2012-12-18
Szkolny turniej piłkarzyków stolowych.
      W dniu 18 grudnia 2012 r. odbył się szkolny turniej piłkarzyków stołowych. Do udziału zgłosiło się dziesięć dwuosobowych zespołów. ...

więcej >>


  Zapisy

Imię i nazwisko:
Pole wymagane.

Adres e-mail:
Pole wymagane.Niepoprawny format.

Jaki kierunek i telefon:
Pole wymagane.

Ile to 10+8?

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) z dn.27 kwietnia 2016 roku (art.13 RODO) informujemy iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Kształcenia Awans ul. Helenówek 2 i 4 Kielce reprezentowana przez Dyrektora 2. Powołaliśmy Inspektora Danych Osobowych, z którym można skontaktować się tel.: 604-883-679, mail: iod@awans-szkoly.pl 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu zgodnie z art.6 ust.1 lit.f RODO 4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą osoby będące zaangażowane w kontakt oraz osoby uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa. 5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 2 lat 6. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (* jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; 7. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych. 8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych uniemożliwi nawiązanie kontaktu.


  Przegląd Zawodów, zobacz film