Strona główna         Dodaj do ulubionych         Ustaw jako startową         Linki         Polityka prywatności        
  Menu


 

  Historia
Historia Szkół dla Młodzieży i Dorosłych w Skarżysku-Kamiennej.

Szkoła dla Młodzieży rozpoczęła swoją działalność we wrześniu  2003 roku jako Niepubliczne Gimnazjum z Klasami Przysposabiającymi do Pracy.
W roku 2004 powstały kolejno:
- 4-letnie Niepubliczne Technikum Zawodowe
i 3-letnia Niepubliczna Zasadnicza Szkoła Zawodowa
- oraz szkoły dla dorosłych "AWANS"
 Liceum Profilowane, Liceum Uzupełniające, Technikum Uzupełniające i Policealna Szkoła Zawodowa dla Dorosłych "AWANS".
Następnie w 2006 roku powstała 2-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa  "AWANS"
i 2008 Prywatne Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych "AWANS" oraz w 2010 Medyczna Szkoła Policealna AWANS-MED kształcąca w zawodzie technik farmaceutyczny.
Szkoła stale szuka nowych kierunków, dopasowywuje się do potrzeb rynku i zmieniajacego sie prawa oświatowego dlatego też z dniem 1 września 2012 r. szkoła 2-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa "AWANS"  została przekształcona w szkołę 3-letnią. Reforma oświaty wprowadza zmianę nazwy niektórych zawodów i eliminuje inne np. zawód technik usług fryzjerskich w zaocznej szkole policealnej. Następnie Niepubliczne Technikum Zawodowe, Liceum Profilowane, Liceum Uzupełniające i Technikum Uzupełniające ulegają wygaśnięciu a w zastępstwie przygotowana jest szeroka oferta kursów kawlifikacji zawodowych dla młodzieży i dorosłych.
Wrzesień 2014 r. do Szkoły Policealnej dla Dorosłych w systemie zaocznym dochodzi nowy zawód 2-letni technik administracji.







English version
EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanish

 Ślubowanie uczniów klas pierwszych  Ślubowanie uczniów klas pierwszych  

Początek roku szkolnego 2016/2017      

Przejdź do galerii

  Sport
2013-06-18
XIV Skarzyski Rajd Rowerowy
XIV Skarżyski Raj Rowerowy

15 czerwca odbył się XIV Skarżyski Rajd Rowerowy z okazji jubileuszu 90 lecia miasta ...

więcej >>


  Zapisy

Imię i nazwisko:
Pole wymagane.

Adres e-mail:
Pole wymagane.Niepoprawny format.

Jaki kierunek i telefon:
Pole wymagane.

Ile to 3+7?

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) z dn.27 kwietnia 2016 roku (art.13 RODO) informujemy iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Kształcenia Awans ul. Helenówek 2 i 4 Kielce reprezentowana przez Dyrektora 2. Powołaliśmy Inspektora Danych Osobowych, z którym można skontaktować się tel.: 604-883-679, mail: iod@awans-szkoly.pl 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu zgodnie z art.6 ust.1 lit.f RODO 4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą osoby będące zaangażowane w kontakt oraz osoby uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa. 5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 2 lat 6. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (* jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; 7. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych. 8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych uniemożliwi nawiązanie kontaktu.


  Przegląd Zawodów, zobacz film